Niels Brock, Learning Hub

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Karakter og feedback

Plagiatkontrol URKUND

Mit Niels Brock er integreret med plagiatkontrollen URKUND, som tjekker afleveringerne for afskrift. URKUND tjekker op mod Internettet, udgivet materiale og over 11,5 mio. tekster, der tidligere er afleveret i URKUND.

Hver gang du opretter en afleveringsopgave er Urkund plagiatkontrol automatisk slået til, og når eleverne har afleveret kan du se de fundne matches, når du går ind på afleveringen og vælger ‘Vis alle afleveringer’

Du vil nu se en % ud for hver aflevering, der viser hvor meget plagiat afleveringen indeholder:

Klik på ‘URKUND: %’ under selve opgaven for at se rapporten på URKUND’s webside.

Godt at vide

 • Alle opgaver scannes, når eleverne uploader filen i MitNielsBrock
 • Hvis der er et ‘tandhjul’ ud for en opgave, så betyder det at der er kø hos Urkund
 • Hvis der er en ‘advarselstrekant’ ud for en opgave, så betyder det at der er sket en fejl. Løsning: Klik på ‘nulstil’ ved advarselstrekanten og re-submit opgaven. Så kan Urkund scanne den igen.
 • FAQ Urkund

  Hvad tjekker URKUND?

 • Urkund kan scanne stort set alle filformater
 • Hvis der indsættes mindst 430 ord i en ‘Online tekst’ aflevering i aktiviteten Opgave, så kan Urkund scanne indholdet. Alternativt får man en fejl fra Urkund.
 • Urkund har ikke adgang til Systimes bøger.
  Systime anbefaler, at man lave en søgning via MinKonto, som søger på tværs af udgivelser. Her kan man teste elevens besvarelse ved at copy/paste en linje ind i en iBogs søgemaskine og se om der er bid .
 • Når Urkund scanner en fil, så brydes filformatet op, for at plagiatkontrollere. Derfor kan analysen godt have et andet format (antal sider) end det oprindelige dokument. I analysen scannes der kun tekst, ikke overskrifter, tomme sider/afsnit imellem kapitler osv.

Brug for at tjekke for plagiat efter at eleverne har afleveret opgaver?

Det er ikke noget vi anbefaler, men man gøre det ved at logge ind på Urkund http://www.urkund.com/en/log-in-en

Man bruger sin brock-mail og kode. Herefter trykker man på knappen oppe i højre hjørne der hedder noget i retning af ”upload dokument ”

Her kan man så uploade opgaver på samme måde som man f.eks. uploader på Mit Niels Brock (det er indlysende når man er på siden). Husk dog at skrive, hvilken mail Urkund skal sende til (det er en linje, der skal udfyldes øverst på siden.)

Efter kort tid kan man logge ind på Urkund igen og se plagiatkontrollen.