Niels Brock, Learning Hub

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Kategori

Hvad og hvorfor skabelon

En ‘Hvad og hvorfor’ skabelon er et godt pædagogisk redskab til at understøtte elevernes læring og den giver en god struktur i MNB-sektionerne. Den kan også kaldes for Pæd-skabelon.

Pædagogisk/didaktisk anvendelse

Skabelonen ‘Hvad og Hvorfor’ kan være med til at sætte en klar struktur for undervisningen. Både at fortælle om og at skrive fx ‘Hvad og hvorfor’, der skal arbejdes med et forløb/emne i MNB kan sikre, at flere elever bliver eksponeret for forklaringerne omkring emnet, da der i en klasse ofte er elever med forskellige læringsstrategier – nogle elever har brug for kun at høre hvad og hvorfor og andre har brug for også at se det på skrift. Dette kan være med til at understøtte elevernes læring.

‘Hvad og hvorfor’ skabelonen kan også anvendes til et enkelt modul, ved at skrive, hvad modulet handler om og hvorfor klassen skal arbejde med lige præcis dette emne, eller i punktform sætte om, hvad der skal arbejdes med i den første kolonne og i den anden kolonne kan buzz words fra modulet sættes ind.

Du kan skrive i alle felterne af skabelone så det passer til den måde du underviser på.

Et lille tip, hvis du vil anvende ‘Hvad og hvorfor’ så opret den i en sektion for sig og lav en undersektion, hvori du kan uploade materieler og opgaver. Dette for at sektionen ikke bliver for lang med en del scrolling.

 

Step by step

 

  1. Vælg rediger sektion
  2. Klik på Templates ikonet i editoren
  3. Klik på ‘Select a template …’
  4. Vælg ‘Hvorfor og Hvad’ og insert
  5. Skabelonen er forudfyldt med to kolonner: Hvorfor og Hvad
  6. Hvad-kolonnen: Typisk kan man få inspiration fra fagets bekendtgørelse, om hvilke fagemner der skal stå her
  7. Hvorfor-kolonnen: her kan man med fordel relatere emnet til hvor det er relevant i praksis f.eks.: samfundet, jobs, brancher, virksomheder. Se her et eksempel fra faget Mat A:
  8. Gem og Vis