Grupper

Gruppeaflevering

Inden du indstiller din afleveringsopgave som en gruppeaflevering, skal du have oprettet en gruppering til opgaven. Vi anbefaler at gøre brug af Simpelt Gruppevalg. Her har både du og dine elever mulighed for at oprette og tilmelde sig grupper.

Nedenstående viser hvordan en opgave indstilles til gruppeaflevering. Læs mere om grupper generelt her.
  1. Slå Redigering til i dit rum og tilføj en opgave-aktivitet (husk at have oprettet en gruppering inden).
  2. Indstil opgaven som du plejer m. afleveringstidspunkt, evt. fordybelsestid mv.
  3. Under Indstillinger for gruppeaflevering vælg Ja til gruppeaflevering.
    Der tilvælges automatisk et krav om gruppeaflevering. Så kan de elever der ikke er tilmeldt en gruppe ikke aflevere (det er vigtigt da alle elever skal være tilmeldt en gruppe – også dem der afleverer individuelt, de skal blot være alene i gruppen)!

  4. Vælg din oprettede gruppering og dermed de grupper der kan aflevere i denne opgave (Du skal oprette grupperingen først, læs om grupperinger her. Vi anbefaler at gøre brug af Simpelt Gruppevalg.)
  5. Under ‘Almindelige modulindstillinger’ vælg gruppetilstanden separate grupper, det er vigtigt i forhold til at give feedback og karakter til hele gruppen på én gang
  6. Indsæt den samme gruppering som ovenfor og dermed de grupper der kan aflevere her. En gruppering hjælper med at styre, at det kun er de grupper der bor i den valgte gruppering som kan aflevere.
  7. Gem og vis.

TIP!
Når grupper afleverer så kan læreren ikke se en oversigt over filerne? Nej, den vises først når du klikker på den blå karakter-knap

Skal alle i gruppen kunne skrive og rette i samme ‘dokument’ editor i Mit Niels Brock?
Vælg afleveringsformen Online Tekst, så kan alle i gruppen se hvad de andre skriver og rette m.m. Under Opgave-Indstillinger vælg “Ja” til Kræv at de studerende klikker på afleveringsknappen, på den måde sikrer man at alle deltager før at opgaven kan afleveres!