Niels Brock, Learning Hub

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Aktiviteter

Lektion

Pædagogisk: Lektion-aktiviteten er designet til at være adaptiv og dermed bruge de studerendes input og valg til at skabe en ‘self directed’ lektion og differentiere et læringsforløb.

Derfor er ‘Lektion’ god til dilemmaer og scenarier ifb. med at tage beslutninger.

Selve lektion aktiviteten består af en række html-sider, som de studerende bevæger sig rundt alt efter hvilket vælg de træffer på hver side.

 1. Forberedelse: tegn og planlæg din lektion og hvad slutresultatet er. Tegn et rutediagram
 2. Tilføj aktiviteten ‘Lektion’. Udfyld som min. Navn og Beskrivelse.
 3. Indstil funktionen ‘Udseende’ sig JA til ‘Vis progressionslinje’
 4. Indstil funktionen ‘Karakter’ sig JA til ‘øvelseslektion’ så den ikke optræder i karakterbogen, hvis det blot er en øvelse. Alternativt kan lektions-aktiviteten vurderes og karakterer gemmes i karakterbogen, hvis den indstilles til det.
 5. Gem og vis
 6. Tilføj en eller flere indholdssider. Den vigtigste side i en Lektion. Den har links til de næste sider og kan indeholde tekst, foto, video, men ikke spørgsmål.
  Udfyld sidetitel og evt. sideindhold.
 7. Udfyld ‘Indhold1’, dvs. Beskrivelse: her skrives navnet på den side der linkes til under ‘Indhold1’. Vælg under ‘Spring’ hvilken side der skal springes til fx ‘Næste side’.
 8. Gem side.

Hvis Lektionen også skal indeholde spørgsmål så skal der tilføjes spørgsmålssider. De kan det samme som indholdssider, men der kan også indsættes spørgsmål, som tæller med i scoren.

 

 1. Åbn din Lektion, vælg Rediger og vælg ‘Tilføj spørgsmålsside her’.
 2. Vælg en spørgsmålstype i dropdrown menuen fx ‘Multiple-choice’ og udfyld: titel, spørgsmål, svar og respons og score.
 3. Indsæt ‘spring’ hvor man går hen fra Spørgsmålssiden afhængig af hvad der svares.
 4. Klik på ‘Forhåndsvisning’ og afprøv Lektion.
 5. Brug for at redigere i Lektion klik på ‘Rediger’.

Tip! Læreren kan kun se en elevs svar i fanen ‘Bedøm tekstsvar’, hvis eleven har gennemført hele Lektionen. Der er dog mulighed for at slå en progressionslinie til og en løbende score, under indstillingerne. Vælg Udseende og Vis progressionslinie.