Niels Brock, Learning Hub

Hvad kan vi hjælpe dig med?

aktiviteter

Afstemning

Pædagogisk er en afstemning god til at få eleverne til at engagere sig mere i læringsprocessen. Og hvis du ønsker de studerende skal have medbestemmelse og involveres i valg af emner eller andet som indgår i undervisningen.

Didaktisk / pædagogisk anvendelse

F.eks. kan afstemning anvendes, hvis der i klassen har været nogle fremlæggelser og eleverne skal stemme om, hvilken en der var faglig bedst eller klassen har fremsat forskellige politiske holdninger og man skal se, hvem de vil stemme på, eller hvem der har lavet den bedste promotion for en virksomhed.

Der er mange ting eleverne kan stemme om og det kan gøre undervisningen endnu sjovere for eleverne når der er noget konkurrence over en aktivitet de har lavet.

OBS!: Med en Afstemning indsamler man kun information og der kan ikke gives karakter.

Teknisk opsætning af afstemning
  1. Gå til dit rum, slå redigering til og klik på Tilføj aktivitet eller materiale. 
  2. Vælg afstemning fra aktivitetslisten og klik tilføj.
  3. Giv afstemningen en titel og skriv en introduktionstekst, hvor du eventuelt formulerer spørgsmålet eller instruktionen eleverne skal forholde sig til fx. Stem på hvilket emne vi skal arbejde med i næste uge.
  4. Under Valgmuligheder indtastes de valg eleverne har at vælge imellem i afstemningen.

    Hvis du efterlader et felt blankt, vil det ikke fremgå af afstemningen. Har du brugt for mere end de 5 muligheder der er sat som standard, kan du i bunden klikke på knappen Tilføj 3 felter.
  5. Under Resultater og vis resultater kan du vælge om eleverne skal kunne se resultatet af afstemningen. Under privatisering af resultater kan der vælges mellem om resultaterne skal vises anonymt, eller med navn, foto og valg (se eksempler på begge under guiden). Underviser kan altid se resultatet af afstemningen.
  6. Klik på Gem for at afslutte

Visning af resultat med navn, foto og valg

Anonym visning af resultat